eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Milánó, 2012. június 1.XVI. BENEDEK pápát megtapsolják a vendégek a milánói La Scala operaházba érkezésekor. A római katolikus egyházfő a Családok VII. Világtalálkozójára érkezett az északolasz városba. (MTI/EPA/Giuseppe Cacace)
Nyitókép: GIUSEPPE CACACE

Sztrájk veszélyezteti a premiert a világ leghíresebb operaházában

Elegük lett a dolgozóknak, munkabeszüntetésük pedig egybeesik a Scala új bemutatójával, Handel Julius Caesar Egyiptomban című operájának bemutatójával.

A milánói Scala operaház dolgozói kedden bejelentették, hogy október 18-tól sztrájkba lépnek, mivel nem született megállapodás a turnékon járó napidíjak emeléséről.

A szakszervezet azt követően hirdetett sztrájkot, hogy a Scala felügyelőbizottságával nem sikerült dűlőre jutnia a kérdésben. Giuseppe Sala milánói polgármester, a Scala Alapítvány elnöke ugyan ígéretet tett arra, hogy tárgyalni fog az ügyben Dario Franceschini kulturális miniszterrel, és megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a jövő évtől magasabb legyen a napidíj, ezzel azonban nem elégedett meg az érdekképviselet.

A Scala kinevezett művészeti igazgatói posztját december közepétől veszi át két és fél hónapra Dominique Meyer, aki majd márciustól lesz a Scala rendes igazgatója. Az átmeneti időszakban Sala felügyeli az operát, de Meyernek valószínűleg komoly problémát fog jelenteni a feszült helyzet.

Az október 18-ára meghirdetett sztrájk egybeesik a Scala új premierjével, Handel Julius Caesar Egyiptomban című operájának bemutatójával.

Meyert, a Bécsi Állami Opera intendánsát azt követően kérték fel a Scala igazgatói posztjára, hogy Alexander Pereira idő előtt távozott, mivel átvette a Firenzei Operaház irányítását.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×