INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

szlovákia

autópálya

sebességhatár

Speedmarathon 2018

Megkezdik a 140 km/órás sebességhatár tesztelését

Infostart

Már a második szomszédos országban próbálkoznak a maximális sebesség emelésével: Ausztria után Szlovákia is kijelölt egy autópálya-szakaszt.

A szlovák rendőrség és a közlekedési tárca is megkezdi a 140 km/órás maximális sebesség tesztelését a szlovákiai autópályákon. Ausztriában már néhány hónapja tesztelik a magasabb sebességet, a szlovákiai tesztelés jövő héten kezdődik . írja az Új Szó.

A D1-es autópálya Poprád melletti 38 kilométer hosszú szakasza az összes építési, műszaki és biztonsági feltételt teljesíti, ami a magasabb megengedett sebesség bevezetéséhez szükséges. Most már a sofőrök viselkedésén fog múlni, hogy hosszútávon be lehet-e vezetni, a 140 km/h-s sebességet ezen a szakaszon és ha igen, mikortól” – mondta Érsek Árpád közlekedési és építésügyi miniszter.

Hamarosan kiteszik az új közlekedési táblákat, hogy október 1-jére a szakasz készen álljon a sebességkorlátozás emelésére. A következő szakasz, ahol a jövőben szóba jöhet a magasabb sebesség tesztelése, a D1-es autópálya Nagyszombat – Trencsén szakasza. Ezt a szakaszt azonban a forgalomsűsűség miatt a rendőrség jelenleg nem javasolta. A következő kiválasztott autópálya-szakaszon Eperjes és Kassa között, a Budamér–Bidovce szakasszal kapcsolatos építkezési munkák folynak.

Ausztriában tavaly augusztus 1-je óta zajlik a 140 km/órás maximális sebesség tesztelése egy nagyjából húsz kilométeres szakaszon Haid bei Ansfelden és Sattledt között az A1 autópályán.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018