eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Rémálom lett a családi vaddisznóvadászat

Emberöléssel vádolnak Olaszországban egy férfiit, aki egy vaddisznóvadászat során tévedésből saját apjával végzett, írja a BBC.

Apa és fia a dél-olaszországi Salerno megyében, Postiglione község közelében vadászott egy sűrű, bokros területen, amikor a tragédia bekövetkezett. A 34 éves férfi egy árnyékot vélt látni, a lombok megzörrentek és ő tüzelt.

Apját az alhasán sebesítette meg.

Miután kiderül, hogy mi történt, azonnal riadóztatott, és próbálta éltben tartani 55 éves édesapját, akit végül az orvosoknak sem sikerült megmenteniük.

A két férfi egy olyan nemzeti park területén vadászott, ahol ez tilos - számolt be a helyi média.

Az eset után az az Olasz Állat- és Környezetvédelmi Liga elnöke, Michela Vittoria Brambilla azt mondta, hogy Olaszország "vadnyugat" lett.

Tavaly októberben Sergio Costa olasz környezetvédelmi miniszter a vasárnapi vadászat tilalmára szólított, miután a francia határ közelében egy 18 éves gyermeket lőttek le, nem sokkal később pedig másik két férfi, egy 56 éves és 20 éves is hasonló módon vesztette életét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×