eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és Donald Trump amerikai elnök sétál a hanoi Metropole szálloda kertjében 2019. február 28-án, kétnapos csúcstalálkozójuk második napján. Trump kijelentette, hogy nem jutott megállapodásra az észak-koreai vezetővel sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Balról Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

Világgá kürtölte a diktátor, mennyire örül Donald Trump levelének

Kim Dzsong Un csak éppen azt nem közölte a nyilvánossággal, hogy miről írt neki az amerikai elnök.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető "kiváló levelet kapott" Donald Trump amerikai elnöktől - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség vasárnap.

A hírügynökség hozzátette:

Kim Dzsong Un értékeli az amerikai elnök "politikai ítélőképességét és rendkívüli bátorságát", ezért "figyelmesen tanulmányozni fogja a levél érdekes tartalmát".

A KCNA nem részletezte, hogy pontosan miről szólt az üzenet. A Fehér Ház egyelőre nem erősítette meg, hogy Trump levelet küldött volna Kimnek. Ezzel szemben a dél-koreai elnöki hivatal jelezte: tud az üzenetről, és kedvezőnek tartja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten zajlik párbeszéd Phenjan és Washington között.

Június 11-én Trump beszámolt róla, hogy nagyszerű és nagyon szívélyes levelet kapott Kimtől. Az amerikai elnök megerősítette: bízik Észak-Koreában annak ellenére, hogy eddig nem tapasztalt kézzelfogható előrelépést az atommentesítés terén.

Az amerikai-észak-koreai párbeszéd intenzitása alábbhagyott Trump és Kim februári hanoi csúcstalálkozója óta.

Az Egyesült Államok jelezte: csak azt követően hajlandó feloldani a szankciókat, hogy Észak-Korea felszámolta nukleárisfegyver-arzenálját.

Phenjan ellenben a lépcsőzetes megközelítést támogatja, és azt várja, hogy az atommentesítés irányába tett minden egyes lépését amerikai engedmények kövessék.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×