INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

európai unió

külügyminiszterek

ülés

Ülést tartanak az EU-országok külügyminiszterei, téma lesz a venezuelai helyzet is

Infostart / MTI

Ülést tartanak hétfőn Luxembourgban az európai uniós tagországok külügyminiszterei, amelyen napirenden lesznek egyebek mellett a venezuelai helyzettel és a Kubával szembeni amerikai szankciókkal kapcsolatos legfrissebb fejlemények is.

A tárcavezetők mindenekelőtt áttekintik a sürgős nemzetközi kérdéseket, köztük az említetteket, ezután várhatóan minden vita nélkül közös nyilatkozatokat fogadnak el például az EU közép-ázsiai stratégiájáról, illetve a fekete-tengeri regionális együttműködésben való részvételéről.

A külügyminiszterek a tagállami védelmi miniszterekkel kiegészülve átfogó vitát folytatnak az EU globális stratégiájáról, három évvel annak elindítását követően, majd közös nyilatkozatokat írnak alá a hatékony multilateralizmusról, valamint a biztonságról és a védelemről.

Szó lesz ezek mellett a közös kül- és biztonságpolitika hatékonyságának javításáról, továbbá a szudáni politikai helyzetről is.

Végezetül egy munkaebéd keretében informális megbeszélést folytatnak a közel-keleti helyzetről Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszterrel, aki délután részt vesz az EU-Jordánia társulási tanács ülésén.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018