eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Villejuif, 2017. szeptember 6.Francia rendőrök a Párizshoz közeli Villejuif településen, ahol robbanószerkezet előállításra alkalmas eszközöket találtak egy lakásban 2017. szeptember 6-án. Két férfit őrizetbe vettek a Villejuiffel szomszédos Kremlin-Bicetre városban. Egyikük annak a lakásnak a tulajdonosa, ahol a robbanóeszközöket találták. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Fegyveres túszejtés Franciaországban

A dél-franciaországi Toulouse-hoz közeli Blagnac egyik dohányboltja a túszdráma helyszíne. Egy fegyveres férfi - egyes sajtóhírek szerint egy 17 éves fiú - legkevesebb négy túszt ejtett.

A La Dépeche du Midi című regionális lap úgy tudja, hogy a túszejtő délután 4 óra 20 perckor lépett be az üzletbe, felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy ne avatkozzanak közbe, mert különben megöli az öt túszát. A helyszínre kiérkező kommandósok azonban azt állapították meg, hogy négy túsz van a boltban. A férfi még mielőtt belépett a dohányboltba, egyszer a levegőbe lőtt, távozásra szólítva fel a rendőröket, de senki nem sérült meg.

A fegyveres személyazonossága és indítéka nem ismert, a támadáskor a fején bukósisakot viselt, de a rendőrség kizárta, hogy terrortámadás történt. A lap viszont tudja, hogy a támadó egy 17 éves kamasz, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel, valamennyi túsz nő, és a túszejtő és a dohánybolt tulajdonosnője közti személyes konfliktus állhat a támadás hátterében.

A támadó a túszejtést követően jelezte, hogy a kommandósokkal tárgyalni kíván, de a követelései egyelőre nem ismertek.

A település határán található üzlet környékét a rendőrség 300-500 méteres körzetben teljesen lezárta, a közelben tucatnyi rendőrautó és két tűzoltósági jármű látható. Joseph Carles, Blagnac polgármestere a helyszínen újságíróknak elmondta: a dohányboltnak negyven éve ugyanaz a tulajdonosnője.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×