eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Vicki Shephard, az Észak-Queenslandi Vadvédelmi Központ egyik alkalmazottja kezében tartja egy kimúlt, repülő rókának is nevezett gyümölcsevő denevér tetemét a Queensland állambeli Cairnsban 2018. november 27-én. Az állattal hőguta végzett. A rendkívüli hőség következtében denevérek ezrei potyogtak le fákról, komoly egészségügyi kockázatot okozva az ausztrál városban.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Marc McCormack

Denevérek ezreivel végzett a hőség Ausztráliában

A szélsőségesen magas hőmérséklet már második hete tart Dél-Ausztráliában, ahol a fővárosban, Adelaide-ben több évtizedes rekordot jelentő 46,6 Celsius-fokot is mutattak a hőmérők.

Denevérek ezreivel végzett a napok óta tartó rekordmeleg Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben. Legkevesebb 1500 szürkefejű repülőkutya (Pteropus poliocephalus) pusztult el az adelaide-i botanikus kertekben, parkokban és folyópartoknál.

A környezetvédők szerint ez a valaha volt legnagyobb ilyen típusú denevérpusztulás a térségben.

A Fauna Rescue SA nevű vadvédelmi szervezet munkatársa, Sue Westover 2-3 ezerre becsülte a hétvége végéig elhullott denevérek számát.Az elpusztult állatok mindegyike szürkefejű repülőkutya, amelyet sebezhető fajként tartunk számon, vagyis a mostani helyzet egészen kétségbeejtő - mondta a szakember.

A szürkefejű repülőkutya Ausztrália legnagyobb testű denevérfaja, szárnyfesztávolsága akár az 1 métert, testsúlya az 1 kilogrammot is elérheti, és az ország délkeleti régiójában honos.

"Ezek az állatok széthordják a magokat és beporzókként működve segítik a fák, az erdők növekedését. A repülőkutyák közreműködése nélkül gyakorlatilag nem lesznek fáink"

- mondta a szakember hangsúlyozva az állatok szerepének fontosságát.

Az ABC szerint a szélsőségesen magas hőmérséklet már második hete tart Dél-Ausztráliában, ahol a fővárosban több évtizedes rekordot jelentő 46,6 Celsius-fokot is mutattak a hőmérők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×