eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sztrájkolók a frankfurti nemzetközi repülőtéren 2019. január 15-én, amikor a ver.di szakszervezet felhívására Németország nyolc légi kikötőjében sztrájkolnak a biztonsági szolgálatok béremelést követelő dolgozói.
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Német reptéri sztrájk: 8 budapesti járatot töröltek

A munkabeszüntetés különösen a frankfurti forgalmat érinti erőteljesen, más reptereket kevésbé, illetve több német nagyváros és Budapest között zavartalan a légiközlekedés.

Nyolc budapesti járatot töröltek a németországi repülőtéri sztrájkok miatt kedden. A Lufthansa összes keddi frankfurti járatát törölni kellett. Emellett törölte a Lufthansa egy müncheni járatát, és a csoporthoz tartozó Eurowings a hamburgi járatát. A sztrájk miatt a Wizzairnek is törölnie kellett frankfurti járatát.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója azt is elmondta, hogy

a munkabeszüntetés különösen a frankfurti forgalmat érinti erőteljesen,

más reptereket kevésbé, illetve több német nagyváros és Budapest között zavartalan a légiközlekedés.

A németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi) hétfői tájékoztatása szerint nyolc németországi nemzetközi repülőtéren tartanak sztrájkot kedden a biztonsági szolgálatok dolgozói,

Frankfurt és Hamburg mellett Münchenben, Hannoverben, Brémában, Drezdában, Lipcsében és Erfurtban is. A sztrájk egész napos, de régiónként eltérő időben kezdődik.

A Verdi egységesen 20 eurós (6420 forint) bruttó órabért akar kiharcolni az utasokat, a teherszállító járatok rakományát és a légitársaságok személyzetét ellenőrző cégek dolgozóinak, országszerte 23 ezer munkavállalónak. A szakszervezet és a biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviselete bértárgyalásán eddig négy fordulót tartottak, eredménytelenül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×