eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
2018. április 21-én Gdanskban készített kép a Balti-tenger partján fekvő lengyel kikötőváros polgármesteréről, Pawel Adamowiczról, akit 2019. január 13-án este egy gdanski jótékonysági rendezvényen leszúrt egy férfi. Adamowiczot megműtötték, egyelőre kritikus állapotban van, a támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/AP/Wojciech Strozyk

Meghalt a megkéselt gdanski polgármester

A politikust vasárnap, egy jótékonysági rendezvényen támadta meg egy férfi.

A gdanski orvosi egyetem kórháza előtt Lukasz Szumowski egészségügyi miniszter részvételével rendezett sajtótájékoztatón azt mondták: harcoltak Adamowicz életéért, de sajnálatos módon elveszítették a küzdelmet.

A politikust egy jótékonysági célú rendezvényen támadta meg egy büntetett előéletű, 27 éves gdanski férfi.

A lengyel közszolgálati televízió úgy tudja: a késelőt, Stefan W.-t a gdanski kerületi bíróság 2014-ben 5 és fél éves szabadságvesztésre ítélte, miután elkövetett négy bankrablást. A gdanski pénzintézetekben fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottakat, az elrabolt pénzösszegek 2500 zlotytól 6800 zlotyig (187 ezer - 509 ezer forint) terjedtek.

Stefan W.-t december végén engedték ki a börtönből. A vasárnapi támadás után őrizetbe vették, hétfőn a gdanski ügyészségen kihallgatják.

Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy azt a köztéri ünnepséget, ahol megtámadták a polgármestert, a szervezők nem jelentették be tömegrendezvénynek, pedig akkor az alkalmazottnál szigorúbb biztonsági szabályok vonatkoztak volna rá. A helyszín biztonságáért a szervezők által bérelt cég volt a felelős, a rendezvény környékén megerősített rendőri jelenlétet biztosítottak, és a támadáskor riadóztatott rendőrök azonnal reagáltak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×