eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Személyszállító vonat kocsija a dániai Sjaelland és Fyn szigeteket összekötő Storebaelt hídon 2019. január 2-án. A hídon a viharos szél felkapta egy tehervonat szállítmányának egyes tárgyait, és azokat az ellentétes irányban haladó személyszállító szerelvény kocsijainak csapta. A balesetben hat ember életét vesztette, tizenhat pedig megsérült.
Nyitókép: MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Mads Claus Rasmussen

Dánia: fogak és DNS alapján próbálják azonosítani a holttesteket

Két újabb holttestet találtak a dániai vasúti balesetben megrongálódott személyvonatban, a halottak száma így nyolcra emelkedett.

Az első vizsgálatot követően még hat halottról és 16 sérültről adtak hírt, de a vonat egyik kocsija annyira megrongálódott, hogy az első szemle során, amikor még a hídon, a nyílt pályán állt, nem lehetett teljesen átkutatni.

A baleset a két legnagyobb dán szigetet, a Sjaellandot és a Fynt összekötő hídon történt. A vonaton 131 utas és háromfős vasúti személyzet utazott. Hat utas van a halottak között, közülük a rendőrség eddig négyet tudott azonosítani. A szerencsétlenül jártak többsége a szerelvény első kocsijában ült. A csütörtöki tájékoztatás szerint öt nő és három férfi halt meg.

Egyesek holtteste annyira szétroncsolódott, hogy azonosításuk csak a DNS-minták, valamint fogászati adatok alapján volt lehetséges.

Médiajelentések szerint egy teher- és egy személyszállító vonat haladt ellentétes irányban a hídon, és eközben egy tárgy, feltehetően egy teherautó pótkocsija a személyszállító vonatnak csapódott, aminek hatására a vezető erősen fékezett. Egyelőre nem tudni, hogy a tehervonaton szállított pótkocsi miért szabadult el.

A baleset idején hatalmas szélvihar tombolt a térségben, és az ítéletidő másutt is kárt okozott. Több mint 270 konténer sodródott le egy teherszállító hajóról az Északi-tengeren, köztük egy veszélyes anyagokat tartalmazó tartály is. A MSC Zoe nevű konténerhajó, amely egyike a világ legnagyobb ilyen vízi szállító járműveinek, a belgiumi Antwerpenből tartott a németországi Bremerhavenbe.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×