eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tel-Aviv, 2017. február 5.Marihuánás cigarettát szív egy résztvevő a marihuánafogyasztás törvényesítéséért szervezett tüntetésen Tel-Avivban 2017. február 4-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Nyitókép: Abir Szultan

Szabad a marihuánafogyasztás Luxemburgban

A liberálisok, a szociáldemokraták és a zöldek összefogásából válik lehetővé az élvezeti célú füvezés - nagykorú állampolgárok számára.

Legalizálják a marihuána élvezeti cikként való felhasználását Luxemburgban is - jelentette be a kormányzó koalíció pénteken. Helyi sajtóhírek szerint a liberális Demokrata Párt (DP), a szociáldemokrata Luxemburgi Szocialista Munkáspárt (LSAP) és a zöldek képviselői megerősítették, hogy törvényessé teszik a marihuána árusítását, birtoklását és rekreációs célú fogyasztását.

Etienne Schneider luxemburgi kormányfőhelyettes arról számolt be, hogy

kizárólag nagykorú állampolgárok vásárolhatnak majd legálisan kannabiszt, és tilos lesz az árusítás iskolák közelében,

továbbá prevenciós programokat indítanak a függőség megelőzése érdekében.

A részletes törvényjavaslatot a megállapodás tervezett jövő heti véglegesítésekor hozzák majd nyilvánosságra - közölte a Luxemburg Times.

Idén civilek népi kezdeményezés indítottak a legalizáció érdekében, és elegendő aláírás gyűlt össze ahhoz, hogy a kérdés napirendre kerüljön a parlamentben.

A kannabisz legalizálásáról világszerte folyik a vita. Luxemburg lesz az első ország az Európai Unióban, amely teljesen legalizálja a marihuánát. A világon elsőként Uruguay törvényesítette teljesen a kábítószert, amelyet idén Kanada és Georgia követett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×