eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szén-dioxid-detektorral fedeztek fel határsértőket a bolgár-román határon

Teherautók rakterében elbújt bevándorlókat fedeztek fel szén-dioxid-detektor segítségével a határőrizeti szervek a bolgár-román határállomásokon - közölte pénteken a román határrendészet.

Az egyik eset a Giurgiu (RO)-Rusze (BG) közúti határátkelőnél történt, ahol csütörtök este egy román állampolgár által vezetett, posztót szállító teherautó rakterében négy, személyazonossági iratok nélküli bevándorlót találtak a határrendészek. Kihallgatásuk során ketten pakisztáni, ketten pedig afgán állampolgárnak mondták magukat és azt állították, hogy egy törökországi parkolóban egy ismeretlen férfi fejenként ötszáz euróért bújtatta el őket a gépkocsivezető tudta nélkül a ponyvás teherautó raktérben, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A határsértők jelenlétére a raktérben mért magasabb szén-dioxid-koncentrációból következtettek a határrendészek. Ugyancsak széndioxid-detektorral fedezék fel csütörtök este a Negru Voda (RO) - Kardam (BG) határátkelőnél szolgálatot teljesítő román és bolgár határrendészek négy kiskorú (13 és 17 év közötti), szintén iratok nélkül utazó, magukat afgán állampolgároknak mondó határsértőt, akik egy török sofőr román rendszámú teherautójának utánfutóján bújtak az áru közé.

A két ország közti toloncegyezmény értelmében mindkét esetben a bolgár hatóságok folytatják le az eljárást a határsértők ellen.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×