eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin
Annapolis, 2018. június 29.Rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél Maryland szövetségi állam fővárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztőségben 2018. június 28-án. A támadásban öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek. (MTI/AP/Jose Luis Magana)
Nyitókép: Jose Luis Magana

Bosszúból ölhették meg a marylandi újság munkatársait

Rágalmazási üggyel kapcsolatban, bosszúból ölhették meg a Maryland állambeli Annapolisban működő Capital Gazette című lapcsoport négy újságíróját és egy értékesítési munkatársát csütörtökön a szerkesztőségben - jelentették hírügynökségek lapok értesülései és bírósági dokumentumok alapján.

A támadással gyanúsított 38 éves férfi puskával és füstgránátokkal volt felfegyverezve. Szétlőtte a szerkesztőség üvegajtaját, majd berontott, és lőni kezdett a bent tartózkodókra.

Az öt halálos áldozaton kívül 22 sebesültje is van a támadásnak.

A feltételezett tettes és a lapcsoport vitája évekkel ezelőttre nyúlik vissza. A férfi 2012-ben rágalmazásért beperelte a szerkesztőség két újságíróját, ugyanis megírták, hogy a férfi a Facebookon zaklatott egy nőt, amit be is vallott, és a zaklatásért elítélték. A lap megnyerte a pert, mert a bíróság megállapította, hogy valósághűen számolt be az esetről. A férfi viszont nem nyugodott bele ebbe.

A rendőrség a riasztástól számított egy perc múlva kiérkezett a helyszínre, és elfogta az ellenállást nem tanúsító férfit.

A Capital Gazette több újságot is kiad, egyebek között az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapját, az 1727-re visszanyúló The Gazette-et.

A csütörtöki ámokfutás az egyik legsúlyosabb feljegyzett támadás az Egyesült Államokban, amely valamely médium ellen irányult.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×