eur:
368.61
usd:
345.30
bux:
48103.27
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Annapolis, 2018. június 29.Rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél Maryland szövetségi állam fővárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztőségben 2018. június 28-án. A támadásban öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek. (MTI/AP/Jose Luis Magana)
Nyitókép: Jose Luis Magana

Bosszúból ölhették meg a marylandi újság munkatársait

Rágalmazási üggyel kapcsolatban, bosszúból ölhették meg a Maryland állambeli Annapolisban működő Capital Gazette című lapcsoport négy újságíróját és egy értékesítési munkatársát csütörtökön a szerkesztőségben - jelentették hírügynökségek lapok értesülései és bírósági dokumentumok alapján.

A támadással gyanúsított 38 éves férfi puskával és füstgránátokkal volt felfegyverezve. Szétlőtte a szerkesztőség üvegajtaját, majd berontott, és lőni kezdett a bent tartózkodókra.

Az öt halálos áldozaton kívül 22 sebesültje is van a támadásnak.

A feltételezett tettes és a lapcsoport vitája évekkel ezelőttre nyúlik vissza. A férfi 2012-ben rágalmazásért beperelte a szerkesztőség két újságíróját, ugyanis megírták, hogy a férfi a Facebookon zaklatott egy nőt, amit be is vallott, és a zaklatásért elítélték. A lap megnyerte a pert, mert a bíróság megállapította, hogy valósághűen számolt be az esetről. A férfi viszont nem nyugodott bele ebbe.

A rendőrség a riasztástól számított egy perc múlva kiérkezett a helyszínre, és elfogta az ellenállást nem tanúsító férfit.

A Capital Gazette több újságot is kiad, egyebek között az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapját, az 1727-re visszanyúló The Gazette-et.

A csütörtöki ámokfutás az egyik legsúlyosabb feljegyzett támadás az Egyesült Államokban, amely valamely médium ellen irányult.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×