eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Brüsszelben egész városrészekben korlátozzák a sebességet

A belga főváros két városrésze, Schaerbeek és Forest óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást vezet be az év végén - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

A tájékoztatás szerint a korlátozás a városrészek teljes területére érvényes lesz, csak a fontosabb főútvonalak képeznek majd kivételt. A nagy forgalmat elvezető útvonalakon a megengedett legnagyobb sebesség óránként legfeljebb 50 kilométer/óra lehet. Az érintett szakaszokon a sebesség betartását trafipaxszal ellenőrzik majd.

Sebességkorlátozást vezet be a belga főváros Ixelles nevű városrésze is. A júliustól érvényes korlátozások azonban egyelőre a jelentős kereskedelmi forgalmat bonyolító utcákra korlátozódnak.

Mint elmondták, a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva meghozott, már eddig is több fővárosi területen, főként iskolák és óvodák közelében bevezetett óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás beváltotta a hozzá fűzött reményeket; kevesebb lett a baleset, valamint a lég- és zajszennyezés is csökkent.

A belga főváros és negyedeinek vezetői hónapok óta fontolgatják az óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás bevezetését a főváros egész területén. Az említett három kerületen kívül a közeljövőben Saint-Gilles, Woluwe-Saint-Pierre, Woluwe-Saint-Lambert, Auderghem és Watermael-Boitsfort hozhat döntést sebességkorlátozásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×