INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

kim dzsong nam

kim dzsong un

mérgezés

meghalt

atropin

ellenszer

vx

idegméreg

Megdöbbentő részletek Kim Dzsong Nam meggyilkolásáról

InfoRádió

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére február 13-án halt meg, miután két nő idegmérget kent az arcára Kuala Lumpurban a repülőtéren.

A két indonéz nőt azzal vádolják, hogy négy észak-koreai szökevénnyel működtek együtt a VX idegméreggel elkövetett gyilkosságban. A nők tárgyalása októberben kezdődött. Ártatlannak vallották magukat, mondván, úgy tudták, hogy egy kandi kamerás átverésben vesznek részt - közölte a maláj bíróság.

Azt is elmondták, hogy Kim Dzsong Nam táskájában tucatnyi fiola atropin volt, ami a VX méreg ellenszereként is hatásos. Azt egyelőre nem tudják, hogy Kim Dzsong Nam miért nem próbálta meg használni ezeket - ehelyett rosszullétekor segítségért kért majd alig 20 perc múlva elhunyt - írta a Sky News.

Megdöbbentő részletek Kim Dzsong Nam meggyilkolásáról

A rosszullétekor ellátó orvos vallomása szerint átlátszó, szagtalan, vízszerű folyadék volt Kim Dzsong Nam arcán, majd a vérnyomása életveszélyes szintre emelkedett, ezután szívrohamot kapott és a kórházba szállítás közben meghalt.

A boncolás után kimutatták a VX jelenlétét az arcán, a szemében, a vérében, a vizeletében, a ruháján és a táskáján is. Több belső szervét, így az agyát, a tüdejét, a máját és a lépét is károsította.

A két nő tárgyalása január 22-én folytatódik.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018