eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hátborzongató képek: eltűnt egy lengyelországi utca, benne egy busszal

Hátborzongató képek: eltűnt egy lengyelországi utca, benne egy busszal

Beszakadt az Odera partján, a délnyugat-lengyelországi Wroclawban egy ipartelep melletti utca százméteres szakasza. Az egyelőre ismeretlen okból történt omlásban nem sérült meg senki.

Csütörtök reggel a wroclawi Michalczyk utca eltűnt, és egyelőre nem tudják az okát. A Odera menti iparnegyed őrei riasztották a tűzoltókat, akik haladéktalanul megkezdték a mentést. A keletkezett hasadék száz méter hosszú, és hat méter széles. Senkinek sem esett baja, de eltűnt a lyukban egy busz, és belecsúszott egy ott parkoló autó is. A hatóságok a környező épületeket kiürítették, összesen 37 embert kellett evakuálni. Most statikusok vizsgálják az épületeket, illet az utcát is hogy nem kell-e további földcsuszamlástól tartani. 

Waldemar Forysak rendőrségi szóvivő az omlás okairól nem tudott beszámolni, lehet, hogy a folyó magas vízállása, de lehet, hogy egy szabálytalanul kikötött uszály is okozhatta a katasztrófát. 

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×