eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több százezer fiókot kapcsolt le a Twitter

Összesen 636 248 felhasználói fiókot függesztett fel 2015 közepe óta a Twitter az "erőszakos szélsőségesség" elleni harc jegyében - közölte az amerikai mikroblogportál.

A vállalat legutóbbi átláthatósági jelentésében adott számot arról is, hogy 2016 második félévében összesen 376 890 felhasználói fiókot zárt be.

A Twitter jelentésében az is szerepel, hogy 2010-ben partnerségi megállapodást kötöttek a Lumen nevű amerikai kutatószervezettel, amely "független harmadik félként" jár el, és a mikroblogportál minden lehetséges esetben - a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett - megküldi neki az oldalak törlésére vonatkozó kéréseket, hogy láthassa, "milyen típusú tartalmat töröltek és ki nyújtotta be a kérelmet".

A Twitter közölte, hogy a kormányszervek

  • 7 százalékkal többször kértek információt, mint a korábbi időszakban,
  • de e kérések 13 százalékkal kevesebb oldalra vonatkoztak.
  • Az oldalak megszüntetésére vonatkozó kérések száma 13 százalékkal nőtt,
  • de az érintett oldalak aránya 37 százalékkal csökkent.

A jelentés szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) két oldal esetében engedélyezte, hogy különleges megfigyelésnek vessék alá azokat.

A jelentésben a mikroblogportál külön fejezetben foglalkozik az "elismert" újságírókkal és médiumokkal. Közölte, hogy 88 kérést kapott különböző ország hatóságaitól arra, hogy a fentiek oldaláról töröljön tartalmakat, de az esetek többségében nem látta szükségesnek intézkedni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×