eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kiderült, ki postázta a levélbombát a berlini minisztériumba

Görögországból, egy görög politikus nevében küldtek levélbombát előző nap a német pénzügyminisztérium címére - derült ki csütörtöki médiajelentésekből.

A görög polgári védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az ügyben folyamatos a magas szintű kapcsolat a német és a görög fél között.

Feladóként az Új Demokrácia nevű konzervatív ellenzéki görög párt vezetője, Adónisz Georgiádisz volt megjelölve.

"Nem vicc, sajnos igaz a történet" - erősítette meg a híreket egy közösségi oldalon Georgiádisz.

"Valami terrorista azért gondolhatott rám, mert itt Görögországban én még Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter barátjának számítok"

- mondta a politikus a Bild című német napilapnak.

Német tisztségviselők nem közölték, hogy a levelet közvetlenül a pénzügyi tárca vezetőjének címezték-e, ahogy azt több görög sajtótermék állította.

A levélbombát szakértők hatástalanították. A borítékban tűzijátékokban használatos gyúlékony anyagok voltak, amelyek súlyos sérülést is okozhattak volna.

2010 novemberében Angela Merkel német kancellár címére érkezett postán pokolgép Görögországból, amelyet szintén sikeresen hatástalanítottak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×