eur:
394.04
usd:
369.84
bux:
65766.8
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kevesebb pént küld az EU Törökországnak

Elkezdte csökkenteni a Törökországnak a csatlakozási folyamat keretében nyújtott támogatásokat az Európai Unió - közölte a bővítési tárgyalásokért felelős uniós biztos a dpa német hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

Johannes Hahn azt mondta: olyan programok állnak le, amelyek nem hozták meg a kívánt eredményt. A dpa által szombaton közzétett interjúban az osztrák Hahn elmondta, hogy a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési periódusban Törökország számára elkülönített 4,45 milliárd eurónyi előcsatlakozási támogatásból mindössze 167,3 milliót folyósítottak.

Az Európai Unióban több tagállami és uniós politikus is aggodalmának adott hangot a demokrácia és a jogállamiság törökországi állapotával kapcsolatban, főleg a tavaly nyári puccskísérletet követő megtorlások, tömeges őrizetbe vételek, elbocsátások, politikusok és újságírók bebörtönzése miatt. Osztrák vezetők korábban a csatlakozási tárgyalások leállítását követelték.

"Törökország jelenleg nem közeledik Európához, hanem távolodik tőle" - jegyezte meg a dpa-interjúban a bővítési tárgyalásokért felelős biztos.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×