eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Öt hihetetlen tény Donald Trump elnökről, amit kevesen tudnak

Mire beiktatása megtörtént, a hosszú kampányt és a kemény választási időszakot követően, az amerikaiak – és az egész világ – sokat tud már az új elnökről. Sőt, mivel a leendő elnök már az előtt is nagy ismertségnek örvendett, hogy indult volna az elnöki posztért, máris azt hihetjük, többet már aligha tudhatunk meg róla. És mégis! Itt olvasható 5 kevésbé közismert tény az USA 45. elnökéről:

A csillag ereje

Beiktatása után Donald Trump lesz Ronald Reagan mellett a másik olyan amerikai elnök, aki csillaggal bír a hollywoodi Hírességek Sétányán (Walk of Fame), azon a híres kaliforniai járdaszakaszon, amely több mint 2500 jelentős szórakoztatóiparbeli személyiséget tüntet ki. Trump 2007-ben kapta meg az elismerést a „The Apprentice” valóságshow-val kapcsolatos munkásságáért. Reagan a csillagát 1960-ban kapta meg, a politikai pályafutása előtti színészi karrierjének elismeréseként.

Kezet rá!

Évtizedekkel ezelőtt Trump azt állította, „kézfogás-fóbiás”. A kampányidőszak során persze nem volt nehéz megtanulnia felülemelkedni ezen az ellenérzésen. „Politikus vagyok” – mondta a kampány során. – „El tudná képzelni, hogy azt mondjam, nem fogok senkivel sem kezet rázni?” Elnökként valószínűleg évi 65.000 kézfogással lesz dolga.

Szerény kezdetek a nagy gazdagság előtt

Trump a Forbes-nak elmondta, hogy első jövedelméhez akkor jutott hozzá, amikor ő és bátyja eldobott szódás üvegeket gyűjtött építész édesapjuk New York-i építési telkein. Az üres üvegpalackokat néhány centért tudták becserélni a forgalmazónál. „Ez valószínűleg egy átlagon aluli zsebpénznek felelt meg” – mondta Trump.

Mozgásban a „Mogul”

Az elnök biztonságáért felelős titkosszolgálat fedőnevet ad az elnöknek, valamint minden egyes családtagjának. Mindannyiuké ugyanazzal a betűvel kezdődik. Trump megválasztott elnök fedőneve Mogul. A következő First Lady-é, Melania Trumpé Muse, míg jelentések szerint Trump lányáé, Ivankáé Marvel.

Trump és az Aranypolgár

Trump kedvenc filmje az 1941-es Aranypolgár (Citizen Kane), amely egy nem mindennapi sajtómágnás történetét meséli el. „Úgy gondolom, az Aranypolgárból megtanulod, hogy a vagyon talán nem minden. Mivel ő vagyonos volt, de nem boldog” – mondta el Trump egy 2002-es videóinterjúban.

Forrás: az Egyesült Államok nagykövetségének blogja

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×