eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Kötelező az elektromos sokkoló egy légitársaság gépein

Kötelező az elektromos sokkoló egy légitársaság gépein

A Korean Air az első olyan nagy utasszállító légitársaság a világon, amelynek repülőgépein a kötelező felszerelés része az elektromos kábító fegyver – értesült a BBC.

Dél-Korea nemzeti légtársaságának személyzete eddig ötször alkalmazott elektromos kábító fegyvert utasokon repülés alatt – tudta meg a BBC.

Az ázsiai légitársaság kiemelt fontosságúnak tartja, hogy alkalmazottait az elektromos kábító fegyver használatára kiképezze, miután számos kritika érte dolgozóit a repülés során előforduló problémák nem megfelelő kezeléséért. Legutóbb Richard Marx amerikai énekes segített az egyik járatukon egy nem megfelelően viselkedő utas megfékezésében.

A légitársaság egyes repülőgépeinek fedélzetén 2002 óta van elektromos kábító fegyver, ma pedig minden utasszállító gépén legalább egy sokkoló van, míg a jumbo jet gépeken kettő.

Hogy más utasszállító gépeken van-e sokkoló, nem egyértelmű, mivel a légitársaságoknak nem kötelező erről tájékoztatni a Nemzetközi Légiszállítási Szövetséget.

Számos nagy utasszállító légitársaság – köztük az Etihad, a Malaysia Airlines és az indiai Jet Airways – közölte, hogy a gépein nincs elektromos kábító fegyver, míg más légitársaságok – többek között az Emirates és a Lufthansa – azt közölték, hogy bár ezt hivatalosan nem erősíthetik meg, de a fedélzeten tartott sztenderd felszerelésnek nem része az elektromos kábító fegyver.

Igaz, a legtöbb légitársaság repülőgépeinek fedélzetén vannak egyéb eszközök a veszélyesen viselkedő utasok megfékezésére, például kötelek, bilincsek, és ragasztószalag.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×