eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma

Kuba a gratuláció mellett hadgyakorlatot jelentett be

Raul Castro kubai államfő szerdán gratulált Donald Trumpnak, az Egyesült Államok leendő elnökének választási győzelméhez, a szigetország kormánya hadgyakorlatot jelentett be.

A gratulációról a kubai külügyminisztérium a lehető legszűkszavúbb közleményben adott hírt.

A kubai kormány a hadgyakorlatot nem kapcsolta össze Trump megválasztásával, de szinte azonnal Trump győzelmének hírét követően jelentette be. A gyakorlat országos lesz és ötnapos, november 16-tól 20-ig tart. Ehhez foghatóan nagyszabásút Kuba hetedszer tart, általában olyankor, ha különösen feszültté válik viszonya az Egyesült Államokkal. Az elsőt 1980-ban rendelte el Havanna, azután, hogy a konzervatív Ronald Reagant választották meg elnöknek az Egyesült Államokban.

Az utóbbi két év történelmi enyhülést hozott a kétoldalú kapcsolatokban, ám Trump visszafordíthatja a normalizálódás folyamatát, amelyet Barack Obama jelenlegi elnök indított el. A leendő elnök ugyanis ezt ígérte, ha Raul Castro nem egyezik bele a politikai szabadság szélesítésébe országában.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×