INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

irán

fegyver

öngyilkos

drón

Öngyilkos drónt fejlesztettek ki

InfoRádió / MTI

Egy többfunkciós, egyebek mellett öngyilkos támadásokra is bevethető pilóta nélküli harci repülőgépet mutatott be szerdán az iráni Forradalmi Gárda - jelentette a Tasnim iráni hírügynökség.

Az iráni hadsereg elitegységéhez közel álló médium tájékoztatása szerint a drón nagy mennyiségű robbanóanyagot képes szállítani és azzal öngyilkos támadást végrehajtani. A repülőgép a vízfelszín közelében repülve össze tud ütközni célpontjával, például egy hadihajóval és meg tudja azt semmisíteni, ezenkívül szárazföldi célpontok ellen is bevethető.

Az iráni gyártású harci eszköz maximális repülési magassága mintegy 900 méter, miközben képes akár a vízfelszín felett fél méterrel is haladni. A járőrözésre, felderítésre és harci műveletekre is bevethető drón fejlett optikai és éjjellátó készülékekkel van felszerelve, amelyek párás időben is használhatók. Az új iráni gép nagyjából négy órán át tud repülni, hatótávolsága ezer kilométer. Sebessége az óránkénti 250 kilométert is elérheti, és képes a vízen landolni.

Sajtóértesülések szerint Irán számos olyan drónnal rendelkezik, amelyek polgári és katonai célokra egyaránt bevethetők.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018