eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma

Migránsok indultak a magyar határ felé Belgrádból

Mintegy 150-200 migráns kezdett tiltakozásba kedd reggel a Belgrád szívében található buszpályaudvarnál, követelték a magyar határ megnyitását, és egy részük elindult a szerb-magyar határ felé - írta honlapján kedden a Blic című szerb napilap.

Az újság szerint a migránsok egy "nagy csoportja" indult el gyalog a park melletti úton a magyar határ felé.

A tüntetés előtt egymással tűztek össze a buszpályaudvar melletti parkban összegyűlt migránsok. Egy csoportjuk szidalmazta, majd megtámadta azokat, akik nem akartak tiltakozni. Megtámadták a migránsokat információkkal ellátó segélyközpont, az Info Park munkatársait is. A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe.

A történtek miatt az Info Park bezárta ottani irodáját, és táblát tett ki rá, amelyen az a felirat olvasható, hogy "a bajkeverők miatt nincs több segítség".

Az Info Park tájékoztatása szerint az incidensben senki sem sérült meg. Egy ember horzsolásokat szerzett a dulakodásban.

A taxisok azt mondták, hogy a park melletti Nemanjina utcát tíz percre lezárták az incidens miatt.

A lap úgy tudja, hogy a tiltakozás szervezői a Ne legyenek határok (No borders) nevű csoportból valók, akik már korábban is szerveztek tüntetéseket a szerbiai fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×