INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Soros a Clinton-kampány fő finanszírozója?

InfoRádió / MTI
Több mint 13 millió dollár kampánypénz kifizetésénél jár ebben az amerikai választási ciklusban Soros György magyar származású amerikai üzletember, aki Hillary Clintont több mint hétmillióval támogatta, mert őt tartotta a legalkalmasabbnak az elnökségre pályázók közül - írja a Magyar Idők szombati számában.

A lap írása szerint Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

A nem kampánycélú finanszírozásban Soros György komoly összegeket adott a Center for American Progress vezető liberális agytröszt részére: a Magyarországon is jelen lévő Nyílt Társadalom Intézeten keresztül évente dollármilliókkal támogatja a demokratákhoz, illetve a Clinton házaspárhoz kötődő szervezetet - írja a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy az amerikai választási kampányban nemrég elhangzott: Clinton visszahozná férjét a politikába, mégpedig a gazdaságirányításra.

Sajtóértesülések szerint Soros azt tervezi, hogy további ötmillió dollárral támogat egy - főleg spanyol ajkú - bevándorlók választási részvételét ösztönző szervezetet, amely 400 ezer új választót akar szerezni a Demokrata Párt számára - olvasható a Magyar Időkben.

A címlapról ajánljuk