INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Újabb elrabolt lány került elő

InfoRádió / MTI
Előkerült Nigériában egy újabb lány, akit a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet két éve rabolt el 218 diáktársával Chibok város egy iskolájából - közölte csütörtök éjjel a nigériai hadsereg egy szóvivője.

A szóvivő semmilyen részlettel nem szolgált a lány megmeneküléséről, szavai szerint "megmentették", de hogy a nigériai hadsereg cselekedett-e, és hogy miként, arra nem tért ki.

A héten ez már a második eset, hogy a Boko Haram chiboki lány foglyai közül megkerül valaki. Az elsőre kedd este találtak rá nigériai katonák Borno szövetségi államban, a Sambisa erdőben, ahol szabadon kószált.

Az erdő 100 kilométerre van Chiboktól, ahonnan 2014. április 14-én 276 diáklányt - elsősorban keresztényeket - rabolt el az iszlamista terrorszervezet. Több tucat lány az emberrablást követően néhány órán belül megszökött, de 219 eltűnt.

A terrorcsoport általában erőszakkal az iszlám vallásra való áttérésre, illetve kényszerházasságra kényszeríti foglyait, vagy rabszolgaságba taszítja őket. A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, támadásai mindennaposak a térségben.

A címlapról ajánljuk