eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az IÁ vállalta magára a dagesztáni merényletet

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalata a keddi dagesztáni merényletért a felelősséget, amelyben felrobbantották az orosz belügyminisztérium műveleti csoportjának két járművét - közölte szerdán a Reuters hírügynökség.

Az IÁ-hoz közel álló Amak hírügynökség közlése szerint a támadást a terrorszervezet helyi csoportja hajtotta végre. A dzsihadisták szerint a robbantásos merényletben a biztonsági erők tíz tagja vesztette életét.

A támadásban a keddi hivatalos közlések szerint egy rendőr halt meg, és a különböző források négy, illetve két sebesültről számoltak be.

A robbanószerkezet egy három autóból álló konvoj mellett lépett működésbe, Mahacskala vonzáskörzetében, helyi idő szerint kedd este fél kilenckor. Egy páncélozott Ural teherautó és egy UAZ terepjáró kiégett.

"Két járművet robbantottak fel, a robbanószerkezet típusát még nem sikerült meghatározni" - közölte az Oroszországhoz tartozó Dagesztán rendőrségének egyik szóvivője. A konvoj Krasznojarszkból Dagesztánba vezényelt rendőröket szállított. A nyomozók további három pokolgépet fedeztek fel a kocsioszlop útvonalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×