eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Korlátozták az áthaladást az orosz-finn határon

Ideiglenesen korlátozták a harmadik országok állampolgárainak áthaladását az orosz-finn határon a kétoldalú migrációügyi együttműködés keretében, erről állapodott meg kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök és finn partnere, Sauli Niinistö Novo-Ogarjovóban.

Putyin Oroszország megértéséről biztosította a migránsok áradata miatt aggódó Finnországot, és felajánlotta Moszkva partneri együttműködését a kérdésben.

Az orosz elnök kifejezte meggyőződését, hogy sem Moszkvának, sem Helsinkinek nem tetszik a kétoldalú gazdasági együttműködés csökkenése. Putyin kijelentette, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalomnak az Oroszországgal szembeni uniós szankciók, az orosz ellenlépések és az árfolyamváltozások miatti csökkenése hazai összterméke (GDP) 1 százalékánál valamivel nagyobb veszteséget okozott Finnországnak.

A finn államfő kijelentette, hogy mindkét fél érdekelt a gazdasági szankciók eltörlésében, de hangsúlyozta, hogy ehhez szükséges az ukrajnai rendezésről megkötött minszki megállapodások betartása. Niinistö finnországi látogatásra hívta meg az orosz elnököt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×