eur:
389.74
usd:
362.84
bux:
68036.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Ku Klux Klan és Mussolini miatt bírálják Trumpot

Több bírálat is érte vasárnap Donald Trump amerikai milliárdost, aki jelenleg a legesélyesebb a republikánus párt elnökjelöltségének megszerzésére; nem utasította vissza a Ku Klux Klan egykori vezetőjének támogatást és Benito Mussolini egykori olasz fasiszta vezetőtől osztott meg egy idézetet az interneten.

David Duke, a fehérek felsőbbrendűségét hirdető Ku Klux Klan egykori vezetője támogatásáról biztosította Trumpot, aki a CNN hírtelevízió egyik műsorában nem volt hajlandó visszautasítani a közismerten rasszista szervezet időnként antiszemita megnyilvánulásokkal a hírekbe kerülő egykori vezetőjének támogatását.

Trump közölte, hogy nem tud semmit sem Duke-ról, sem a Ku Klux Klanról, ezért kellő információk hiányában nem is utasíthatja vissza a támogatást. Az ingatlanmágnás tudatta, ha kap egy listát bizonyos szervezetekről, akkor utána tud nézni mindegyiknek, és bizonyosan elhatárolódik azoktól, amelyekkel "valami nem stimmel".

Ted Cruz, Marco Rubio és John Kasich, akik szintén a republikánusok jelöltségére pályáznak, mind elhatárolódtak Duke-tól és a Ku Klux Klantól. Bernie Sanders, aki a demokraták jelöltje szeretne lenni, a Twitteren azt írta: az Egyesült Államok első fekete elnökét nem követheti olyan, aki gyűlöletet szít, és nem ítéli el a Ku Klux Klant.

A Mussolini-idézettel kapcsolatban a Gawker amerikai hírportál vasárnap tudatta: ők csalták csapdába Trumpot. Létrehoztak egy fiókot, amelyen keresztül egy számítógépes algoritmus, egy úgynevezett bot, ami ha úgy tetszik, egy Twitter-automata, naponta több alkalommal tett közzé Mussolini-idézeteket, amelyeket Trumpnak címzett. A portálnál arra számítottak, hogy a fiók és a trükk annyira átlátszó, hogy senki nem fog neki bedőlni, ám vasárnap Trump mégis megosztotta az egyik idézetet a saját fiókján.

A bírálatokra azzal reagált, hogy nem azt nézte, kitől származik az idézet, csakis a tartalmával foglalkozott.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×