eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Visszatoloncolnak Magyarországra egy menedékkérőt

A cseh alkotmánybíróság elutasította annak az afgán menedékkérőnek a panaszát, aki emberi jogainak megsértésétől tartva nem akarta elfogadni a cseh hatóságok döntését, hogy visszaszállítsák őt Magyarországra - közölte a brünni székhelyű testület csütörtökön a honlapján.

A cseh belügyminisztérium a dublini egyezményekre hivatkozva tavaly szeptemberben úgy döntött, hogy az afgán férfit Csehországból visszatoloncolják Magyarországra, mert menedékkérelméről a magyar hatóságok illetékesek dönteni.

Az afgán állampolgár - aki Magyarországon keresztül került Csehországba - tiltakozott a döntés ellen, és azt állította, hogy Magyarország "nem biztonságos ország", ott "embertelen bánásmód" fenyegeti. Állítása szerint Magyarországon tavaly a migrációs válság idején módosították a menekültekkel szembeni bánásmódot szabályozó törvényeket, és az új szabályozás állítólag "rendszerhibákat mutat ki".

A cseh alkotmánybíróság szerint azonban ezt az állítását nem sikerült bizonyítania, ezért panaszát a testület alaptalannak minősítette és elutasította.

Az afgán menekült azután fordult a legfelsőbb bírósági testülethez, hogy panaszát a Hradec Královéban működő regionális bíróság elutasította.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×