eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyerekek haltak meg a kormányerők légicsapásaiban Szíriában

Legalább harminc civil, köztük tizenhárom gyermek halt meg a szíriai kormányerők vagy az orosz hadsereg légicsapásaiban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet kezén lévő kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja (OSDH) pénteken.

Harminc civil, köztük nyolc nő és tizenhárom gyermek vesztette életét a Deir-ez-Zór vársotól mintegy 20 kilométerre fekvő Tabía Dzsazíra nevű településen - tudatta a szíriai eseményeket nyomon követő londoni székhelyű emigráns civilszervezet.

Az olajban gazdag tartomány a dzsihadisták ellenőrzése alatt áll, és bár azonos nevű székhelyének egy részét a szíriai kormányerők uralják, a város jelentős része az Iszlám Állam kezén van.

A dzsihadisták a múlt hét végén indítottak támadást a kormányerők uralta városrészek ellen, a harcokban azóta legalább 430 ember vesztette életét, sokan közülük civilek.

Az IÁ fegyveresei a hétvégén Deir-ez-Zór lakosainak százait hurcolták el - mondta Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×