eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyiptomi rendőröket gyilkoltak meg a Sínai-félszigeten

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek öt rendőrt az egyiptomi Sínai-félsziget nyugati részén fekvő Aris városban - írta csütörtökön a helyi sajtó.

Az al-Ahram című kormánypárti napilap beszámolója szerint fegyveresek egy csoportja ütött rajta a biztonsági erőkön a város egyik terén, öt rendőrt megöltek, tízet megsebesítettek.

Egyiptomban számos fegyveres támadás éri a biztonsági erőket. Ezek először csak a Sínai-félszigetre voltak jellemzőek, az utóbbi időben azonban eddig biztonságosnak hitt helyeken, például a főváros közelében is megtörténnek.

A Sínai-félsziget az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) két éve hűséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, Abu Bakr al-Bagdádinak, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértők szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×