eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Obama telefonon egyeztetett Putyinnal

Az amerikai elnök a szíriai konfliktusról is egyeztetett orosz kollégájával, akivel hivatalos közlés szerint szerdán telefonon beszélt.

Josh Earnest, a Fehér Ház sajtószóvivője szerint a két politikus Szíriáról, Ukrajnáról és az ukrajnai orosz szakadárokról cserélt eszmét. Áttekintette például, hogyan lehetne mielőbb véget vetni a Szíriában dúló polgárháborúnak, hogyan lehet tiszteletben tartani az ukrajnai tűzszünetet, és hogyan lehetne megakadályozni az ukrajnai oroszbarát szakadárok további támogatását.

Earnest nem kívánt részleteket közölni a két elnök megbeszéléseiről. Tudnivaló, hogy a szír elnök jövőjét illetően nagy a különbség Washington és Moszkva felfogásában. Washington Bassár el-Aszad szír elnök távozását sürgeti, Moszkva viszont támogatja Aszadot. Az amerikai kormányzat mindeddig igyekezett nyomást gyakorolni Moszkvára, hogy vonja meg támogatását a szír vezetőtől.

Barack Obama és Vlagyimir Putyin tavaly novemberben, a G20-as országcsoport vezetőinek törökországi csúcsértekezletén találkozott utoljára.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×