eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Bukaresti tűzvész: már nyolcan vannak előzetes letartóztatásban

Nyolcra nőtt azoknak a személyeknek a száma, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek az október 30-i bukaresti tűzvész miatt, miután kedden a katasztrófavédelmi felügyelőség egyik felügyelője került rácsok mögé.

George Matei felügyelőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják az ügyészek, mert 2014 szeptembere és 2015 tavasza között többször ellenőrizte a kigyúlt szórakozó-helyiséget, tudomása volt arról, hogy a Colectiv klubnak nincs tűzvédelmi engedélye, de nem vette nyilvántartásba, és nem állított ki iratokat az ellenőrzésről. A bukaresti törvényszék egy másik felügyelőt házi őrizetbe helyezett.

Korábban a Colectiv klub három tulajdonosát, a klub működési engedélyét kibocsátó Bukarest IV. kerületi polgármesterét, a pirotechnikai eszközt szállító és üzemeltető cég két tulajdonosát és egyik alkalmazottját helyezték előzetes letartóztatásba.

A Colectiv klubban egy pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűz halálos áldozatainak száma kedden 48-ra emelkedett, miután egy külföldre szállított sérült elhunyt Nagy Britanniában, a birminghami kórházban.

A román egészségügyi minisztérium legfrissebb összesítése szerint a bukaresti kórházakban 76 sérültet ápoltak kedden, ezek közül 24 személy válságos és súlyos állapotban van. További 30 személy külföldön kap orvosi ellátást Nagy Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Izraelben, Norvégiában, Svájcban és Németországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×