INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Folyamatos a migránsok szállítása Horvátországban

InfoRádió / MTI
A szerbiai Sidről közvetlenül a horvátországi Bródba (Slavonski Brod), majd néhány órán belül már a szlovéniai Dobovára szállítják a migránsokat a horvát hatóságok - tájékoztatott a horvát sajtó kedden.

A migránsok közvetlen szállítását illetően szerb kollégájával néhány hete állapodott meg a horvát belügyminiszter, ugyanúgy, mint Szlovéniával, ahová már közel egy hete vonattal szállítják a migránsokat Horvátországból.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban 315 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, és többnyire Bapska körzetében léptek horvát területre.

A horvát közlések szerint mihelyt bejáródik az új szállítási rendszer, a hatóságok lezárják Berkasovo-Bapska áteresztési pontot, és megszüntetik a regisztrációt is a kelet-szlavóniai opatováci sátortáborban, amelyen eddig 300 ezer illegális bevándorló haladt át.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 137 216 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 8568, kedd 18 óráig újabb 4410 migráns lépte át a horvát-szlovén határt.

A címlapról ajánljuk