INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Megtalálták a tengerbe zuhant spanyol katonai helikopter roncsait

InfoRádió / MTI
Egy héttel a katonai helikopter lezuhanása után a spanyol hatóságok csütörtökön megtalálták az Atlanti-óceánban a gép roncsát, a pilótafülkében pedig a helikopter háromfős legénységének holttesteit - jelentette be Pedro Morenés spanyol védelmi miniszter késő esti rendkívüli sajtótájékoztatóján a Kanári-szigeteken.

Az áldozatok egyike tavaly egyedüli túlélője volt egy másik helikopter-balesetnek, amelyben egy ugyanilyen, Super Puma AS332 típusú helikopter zuhant le a Kanári-szigetek közelében.

A spanyol légierő múlt héten szerencsétlenül járt helikoptere egy szenegáli misszióról tartott vissza a Kanári-szigeteken lévő Gandó légitámaszpontra, amikor a céltól 518 kilométerre délre eltűnt a radarról és megszűnt vele a rádiókapcsolat.

Azonnal megindult a kutatás, a marokkói hatóságok pedig azt a tájékoztatást adták, hogy egy halászhajó kimentette a helikopter legénységét, és az észak-afrikai Dakhla kikötőjébe viszi. Azonban sem oda, sem más kikötőbe nem érkeztek meg, ezért felmerült az emberrablás lehetősége is.

A keresés folyatódott és csütörtökön rábukkantak a roncsokra az óceánban 45 méteres mélységben.

A címlapról ajánljuk