INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Válságintézkedésekről tárgyalt a szlovén kormány

InfoRádió / MTI
A szlovén kormány megvitatta azokat az intézkedéseket, amelyek hatályba léphetnek, amennyiben a menekültválság súlyosbodik az országban - közölte Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter csütörtökön a kormányülést követően megtartott sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint az intézkedések között lehet kerítés vagy valamilyen más műszaki akadály is.

Vesna Györkös Znidar nem tért ki arra, milyen egyéb szigorításokat vagy intézkedéseket vezethet Ljubljana, de kijelentette, hopgy - mint fogalmazott - mindenre van forgatókönyvük.

"A kormány a csütörtöki ülésen minden forgatókönyvet és intézkedést áttanulmányozott, de ezeket csak akkor fogja hatályba léptetni őket, ha arra szükség lesz" - tette hozzá.

"Éberen figyeljük, mit történik az osztrák oldalon" - mondta a belügyminiszter, majd hozzátette: értesüléseik szerint Ausztria nem zárja le Szlovéniával közös határát, hanem olyan intézkedéseket vezet be, amelyekkel könnyebben szavatolja országa biztonságát.

Karl Erjavec külügyminiszter a kormányülés után a sajtónak úgy nyilatkozott: a kormány "menet közben" hoz döntéseket. A fontos az, hogy Ausztria és Bajorország továbbra is fogadja a migránsokat - mondta. És amíg ez így van, a jelenlegi intézkedések elegendőek - tette hozzá.

Amennyiben Ausztria megerősíti határvédelmét, ahhoz Szlovéniának is alkalmazkodnia kell és hasonló intézkedéseket kell bevezetnie - hangsúlyozta.

A címlapról ajánljuk