eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az Ökumenikus Segélyszervezet segít az afganisztáni földrengés károsultjainak

Megkezdte az afganisztáni központú földrengés sújtotta területen élő lakosság megsegítését az Ökumenikus Segélyszervezet - tájékoztatta a szervezet hétfőn az MTI-t.

Az akciót észak-afganisztáni, Mazari-Sarif-i irodájukon keresztül szervezik meg, egymillió forint értékű segélyszállítmányt állítanak össze, amely alapvető élelmiszereket, takarókat és ivóvizet tartalmaz - írták a közleményben. A szállítmányt Takhar és Badakhshan tartományokba juttatják el.

Kiemelték, hogy bár az Ökumenikus Segélyszervezet irodájában senkinek nem esett bántódása, a városban többen súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek a lehulló törmelékek és a leomló falak miatt. A Kabult Mazari-Sariffel összekötő főutat több ponton ideiglenesen lezárták.

A hatékony segítségnyújtás érdekében az Ökumenikus Segélyszervezet folyamatos kapcsolatban áll az ENSZ koordinációs szervezete (UN OCHA) észak-afganisztáni regionális irodájával és az Afganisztáni Nemzeti Katasztrófakezelési Hatósággal (Afghanistan National Disaster Management Authority, ANDMA) - olvasható a közleményben.

Hétfőn, helyi idő szerint kora délután (közép-európai idő szerint délelőtt fél 11-kor) erős földrengés rázta meg Afganisztánt, amelyet Indiában és Pakisztánban is érezni lehetett. A legfrissebb, esti adatok szerint a 7,5-ös erősségű földrengés 215 halálos áldozatot követelt, azonban félő, hogy ez a szám jóval magasabb is lehet.

Bár a rengésnek Afganisztánban, Kabultól 254 kilométerre északkeletre volt az epicentruma, a szomszédos Pakisztánban is sok áldozatot követelt. Ott legalább 152-en vesztették életüket, míg Afganisztánban 63-an. A sérültek száma nagyjából ezerre tehető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×