eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A brit miniszterelnök Libanonba látogatott a menekülthelyzet miatt

Előre be nem jelentett látogatásra érkezett Libanonba hétfőn David Cameron brit miniszterelnök, ahol várhatóan a szíriai menekültválságról tárgyal majd.

Név nélkül nyilatkozó kormányzati és reptéri források szerint Cameron hétfőn kora reggel érkezett a libanoni fővárosba, Bejrútba, ahol tárgyal majd Tammam Szalám miniszterelnökkel, valamint ellátogat egy, szíriai menekülteket elszállásoló táborba is.

A 4,5 millió lakosú Libanon mintegy 1,1 millió menekültet fogadott be a szomszédos Szíriából, ahol négy éve polgárháború dúl.

David Cameron korábban bejelentette, hogy Nagy-Britannia a következő öt évben 20 ezer szíriai menekültet tervez befogadni. Ugyanakkor egy múlt heti parlamenti vitában a brit miniszterelnök azt is leszögezte: álláspontja szerint a szíriai nép és Európa érdeke is annak biztosítása, hogy a menekültek közül a lehető legtöbben a Szíriával szomszédos országokban, a menekülttáborokban maradhassanak, és onnan térhessenek haza, amikor az lehetségessé válik. Nagy-Britannia e meggondolásból élére állt a menekülttáborok fenntartásának finanszírozását, valamint az e táboroknak otthont nyújtó országok, főleg Libanon és Jordánia megsegítését célzó erőfeszítésnek - közölte a brit kormányfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×