eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megérkezett Csehországba az amerikai katonai konvoj

Megérkezett Csehország területére annak az amerikai katonai konvojnak az előőrse, amely Németországból Magyarországra tart egy katonai hadgyakorlatra.

A cseh védelmi minisztérium közlése szerint a 11 katonai gépkocsiból és harckocsiból álló előőrs délelőtt tízkor Rozvadovnál lépte át a cseh államhatárt és a D5-ös, majd a D1-es autópályán a dél-morvaországi Vyskovba tart, ahol a helyi kaszárnyákban a katonák éjjeli szállását biztosították. A Brünnhöz közeli Vyskovba a tervek szerint este tízkor érkeznek meg az amerikai katonák.

Az előőrs miután kipróbálta az útvonalat pénteken és szombaton visszatér a németországi Vilseckben lévő amerikai támaszpontra, ahonnan a fő konvoj két részben vasárnap és hétfőn indul Csehországon és Szlovákián át Magyarországra a NATO Brave Warrior 2015 elnevezésű hadgyakorlatára.

Cseh közlések szerint a következő napokban mintegy 550 amerikai katona és 150 katonai gépkocsi, illetve harckocsi vonul át Csehországon.

A konvojban több Stryker típusú lövészszállító harcjármű is lesz.

A amerikai hadsereg konvojai legutóbb idén márciusban vonultak át tüntetőleg több kelet-európai ország, köztük Csehország területén, a NATO keleti tagállamainak védelme iránti amerikai elkötelezettséget demonstrálva.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×