eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin

Oroszország idén mintegy 15 milliárd dollárért exportál fegyvert

Az Oroszország elleni szankciók ellenére Moszkva teljesíti az idei évi 15 milliárd dollár körüli fegyverexport-tervet.

Erről Anatolij Iszajkin, a Roszoboronexport orosz állami fegyverexportáló cég vezérigazgatója beszélt az Abu-Dzabiban zajló IDEX-2015 fegyverkiállításon.

A Roszoboronexport adja el külföldön az orosz fegyverek mintegy 90 százalékát.

Ugyancsak a nemzetközi szakkiállításon Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter arról beszélt, hogy közös cégeket terveznek létrehozni és több területen, mint például a katonai repülőgépiparban együttműködést kialakítani az Egyesült Arab Emírségek vállalataival.

Vlagyimir Putyin orosz államfő nemrég azt mondta, hogy tavaly több mint 15 milliárd dollárért sikerült fegyvereket értékesíteni külföldön. Az orosz fegyverexport 2013-ban rekordszintű, 15,7 milliárd dollár volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×