eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály

Ferenc pápa tartós békét sürgetett Ukrajnában

Az ukrajnai tartós békéért imádkozott és a nemzetközi közösség fellépését szorgalmazta a líbiai helyzet rendezése érdekében Ferenc pápa a római Szent Péter téren hamvazószerdán tartott általános audiencián.

Az emberek közötti testvériség és a béke jelentőségéről beszélt Ferenc pápa hangsúlyozva, hogy kizárólag a testvériségre épülő társadalom teremthet békét, szabadságot és egyenlőséget a világ országaiban.

A katolikus egyházfő kijelentette, hogy a nemzetközi közösség segítségével békés megoldást kell találni a Líbiában kialakult helyzetre. Ferenc pápa a Líbiában legyilkolt 21 egyiptomi kopt túszra emlékeztetett mindazokkal együtt, akik a Közel-Keleten és egész Észak-Afrikában az utóbbi időszakban meghaltak vagy menekülésre kényszerültek.

A pápa imádkozott a minél előbbi tartós békéért Ukrajnában, és szavait az ukrán püspöki kar e napokban a Vatikánban az apostoli küszöbnél (ad limina) zajló látogatásán részt vevő tagjai is hallgatták.

Ferenc pápa az audiencia végén "a család bátor védelmezőinek" nevezte a szlovák hívőket a Szlovákiában a család védelméről rendezett, de érvénytelenül zárult népszavazásra utalva. Hamvazószerdán Ferenc pápa a római Aventinus-dombon körmenetet vezet és misét mutat be Róma egyik legrégebbi keresztény templomában.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×