eur:
393.76
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Lövöldözés a norfolki haditengerészeti támaszponton - halottak

Lelőttek egy matrózt az amerikai haditengerészet norfolki támaszpontján, amire válaszul a biztonsági erők tüzet nyitottak, és megölték a tengerészre támadó polgári személyt - közölte kedden a világ legnagyobb tengerészeti létesítményének számító flottatámaszpont szóvivője.

A lövöldözés helyi idő szerint hétfőn késő este történt a USS Mahan nevű romboló fedélzetén - tette hozzá Terri Davis. Nem részletezte a bűncselekmény körülményeit, mert azokat a hatóságok még vizsgálják.

További sebesülésekről nincsenek információk, a területet biztosították. Davis közölte, hogy nem tud további adatokkal szolgálni a két férfiról, és nincs információja arról, hogy a civil engedéllyel tartózkodott-e a hajón.

A támaszpontot biztonsági okokból rövid időre lezárták, a katonai bázis működése azonban hamarosan visszatért a normális kerékvágásba - olvasható a norfolki flottatámaszpont közleményében. Ennek ellenére a szolgálatot teljesítő közlegényeknek kedden nem kellett megjelenniük a Mahan fedélzetén.

Tavaly szeptemberben egy fegyveres, akit később a hadsereggel szerződéses viszonyban álló, korábbi tartalékos tengerészként azonosítottak, tizenkét civillel végzett, mielőtt lelőtték a washingtoni haditengerészeti támaszponton.

Az amerikai hadiflotta múlt hónapban világszerte terrorellenes és védelmi gyakorlatozást tartott, amelynek során a norfolki bázison éppen a kívülről érkező lövöldözők elleni fellépéssel foglalkoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×