eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pucérra vetkőzött egy spanyol turista Boticelli Vénusza előtt

Pucérra vetkőzött egy fiatal spanyol férfi Sandro Boticelli Vénusz születése című festménye előtt szombaton a firenzei Uffizi Képtárban.

A megbotránkozott látogatók előtt a 25 éves férfi mindenét levette és ugyanolyan pózban fényképezkedett, mint ahogyan a világhírű festményen Vénusz áll - jelentették a vasárnapi olasz napilapok.

Majd térdre ereszkedett, rózsaszirmokat hintett maga elé és hangosan angolul azt ismételgette, "szabadság, szabadság". A teremfelügyelők hívták a rendőröket, akik obszcén magatartása miatt elvezették és feljelentették a férfit. A meztelen spanyol férfiról készült fotók a Facebookon gyorsan elterjedtek.

Az Uffizit évente mintegy 1,9 millió ember keresi fel. A spanyol férfiról úgy tudni, hogy az Ádám-szindróma nevű viselkedési zavarban szenved - hangoztatta Antonio Natali, a képtár igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×