eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Nincsenek magyar állampolgárok az eltűnt repülőgép fedélzetén

Nincsenek magyar állampolgárok a Malaysia Airlines eltűnt gépén - derült ki a légitársaság CNN hírtelevízió által közvetített szombati Kuala Lumpur-i sajtótájékoztatóján, amelyen közzétették utasok nemzeti hovatartozását. A Malaysia Airlines légitársaság azt közölte szombaton, hogy elvesztette a kapcsolatot egy utasszállító géppel, amely fedélzetén 227 utas és 12 fős személyzet tartózkodott.

A tájékoztató szerint a gépen 14 ország állampolgára tartózkodott, a legtöbben közülük - 152-en - kínaiak és malajziaiak, de osztrák, holland, francia, ukrán, orosz, amerikai, ausztrál, új-zélandi és tajvani állampolgárok is vannak köztük.

A Boeing 777-200-as típusú gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, amikor szombat reggel, mintegy két órával a felszállás után megszakadt vele a kapcsolat. A gép ekkor Vietnam légterében volt, vagyis nem lépett Kína légterébe, és nem is vette fel a kapcsolatot a kínai légi irányítással. A kínai polgári légi forgalmi hatóság (CAAC) közlése szerint amikor megszakadt vele a kapcsolat, Ho Si Minh-város légiirányítói által felügyelt légtérben tartózkodott.

A malajziai és a kínai hatóságok már keresik az eltűnt gépet.

A légitársaság közlése szerint 13 ország állampolgára utazott a gépen. A CCTV kínai televízió úgy tudja, hogy közülük 160-an kínai állampolgárok, illetve vannak közöttük amerikai, olasz, francia, ukrán és orosz állampolgárok is.

A gép útjának egy részét a Dél-kínai-tenger felett kell megtennie. A kínai állami tévé közlése szerint egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy repülőgép zuhant volna le a kínai felségvizeken.

Amióta 1995-ben levegőbe emelkedtek a Boeing 777-esek, nem történt velük baleset, egészen tavaly nyárig, amikor egy ugyanilyen gép lezuhant landoláskor a San Franciscóban. Az Asiana Airlines légitársaság gépének három utasa halt meg.

A CNN amerikai hírtelevízió által megszólaltatott szakértők szerint a Boeing 777-200 biztonságos és rendkívül korszerű, erősen "automatizált" gép, amelyet nagyon jól ismernek a malajziai pilóták. A malajziai légitársaság száz gépéből 15 Boeing 777-es.

Fotók és további információk a BBC cikkében.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×