eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lehúzhatják a rolót a kiváltságosok klubjai Peingben

A pekingi parkokban létesített szórakozóhelyek, klubok, drága éttermek bezárásról, átalakításáról intézkedett a kínai főváros önkormányzata a hivatalnokok kihívó, költekező életmódja elleni küzdelem jegyében - tudatta a kommunista párt helyi fegyelmi ellenőrző bizottságának közlésére hivatkozva az állami média.

Peking egyik legismertebb parkjában, a Tiltott Város közelében máris bezártak két luxus szórakozóhelyet, amelyek borsos áraikról voltak ismertek. Két másik parkban az éttermek árainak csökkentését írták elő.

A felmérések szerint 24, magántulajdonban lévő, felsőkategóriás vendéglátó-, illetve szórakoztatóipari egység található a főváros közparkjaiban. Ezeket a sajtóbeszámolók szerint már felszólították arra, hogy bérleti szerződésük lejártával távozzanak, a parkfenntartókat pedig utasították, hogy a hasonló tevékenységet űzőktől a jövőben tartsák távol magukat.

Az intézkedést meghozók szerint ezeken a helyeken "egészségtelen" tevékenység folyt, a tiltás pedig a tömegekhez történő közelebb kerülést szolgálja. A "tömegekre támaszkodás" tavaly júniusban meghirdetett kampányának célja, hogy kiüldözzék a pártból "a dekadencia megnyilvánulásának tartott formalizmust, a bürokráciát, a hedonizmust és az extravaganciát".

Több város, illetve tartomány a közelmúltban hasonló lépésekre szánta el magát arra való hivatkozással, hogy az effajta drága helyek a kiváltságos párt és állami alkalmazottak, kisebb-nagyobb vezetők, a gazdagok és a hatalmasok szórakozását szolgálják. Ráadásul e létesítmények nem ritkán törvényellenesen műemléképületekben kaptak helyet, vagy közpénz felhasználásával épültek fel.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×