eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bombariadó miatt nem szállt fel az Air France Caracasból Párizsba induló járata

Bombariadó miatt visszatartották - helyi idő szerint - szombat este az Air France légitársaságnak a venezuelai fővárosból, Caracasból Párizsba közlekedő járatát.

Miguel Rodriguez Torres venezuelai belügyminiszter az állami tévében azt közölte, hogy a francia terrorelhárító szolgálattól kapták a riasztást.
A gépnek magyar idő szerint 0 óra 55 perckor kellett volna indulnia, de azt elhalasztották, amíg a gépet átkutatják.

A miniszter azt mondta: feltételezik, a pokolgépet a gépen úgy állították be, hogy az vagy a Caracas-Párizs útvonalon lépjen működésbe, vagy a visszafelé vezető úton. A francia hatóságok megbízható forrásból ugyanis úgy értesültek, hogy terrorista csoportok pokolgépet akarnak elhelyezni valamelyik, a két főváros között közlekedő járaton.

A belügyminiszter elnézést kért az utasoktól a kényelmetlenségért, és mint mondta, a járat a legalaposabb vizsgálatot követően indul útnak.
Több mint hatvan műszaki ember és tűzszerész látott neki a francia gép átvizsgálásához, ami több órát vesz majd igénybe.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×