eur:
394.03
usd:
369.58
bux:
65576.72
2024. április 23. kedd Béla

"Le az Egyesült Államok imperializmusával"

Az amerikai hatóságok által folytatott titkos adatgyűjtés miatt tüntettek több ezren szerda este Stockholmban, Barack Obama amerikai elnök látogatása alkalmából.

A demonstráción több különböző szervezet - köztük a Szeptember 4-e nevű baloldali hálózat - tagjai vettek részt, de egységben, több kilométeres sorban, transzparenseket magasba tartva vonultak a városközpontba, arra a térre, ahol a parlamenti képviselők és a pártok irodáinak zöme van. "Mi mindannyian Edward Snowdenek vagyunk" - volt olvasható a Kalózpárt transzparensén, utalva az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjára, aki felfedte az NSA adatgyűjtő tevékenységét.

"Le az Egyesült Államok imperializmusával" - skandálták radikális baloldaliak.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tagjai "El a kezekkel Szíriától", "Ne legyen háború Szíria ellen" jelmondatok alatt vonultak.

Több szíriai egyesület is tüntetett, legalább az egyik a várható amerikai katonai beavatkozás ellen, de volt olyan csoport is, amely a Bassár el-Aszad vezette szíriai hatalom megdöntéséért. A rendőrség többször közbelépett, hogy az ellentétes ideológiájú csoportok között ne legyen összetűzés.

A demonstrálók közül sokan csalódottságuknak adtak hangot a jelenlegi amerikai vezetés miatt, mert úgy vélik, hogy Obama az őt megelőző amerikai elnök, George W. Bush háborús politikáját kezdi másolni.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×