eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egyiptom "szélsőséges erők" ellen harcol az elnök szóvivője szerint

Egyiptom olyan háborúval néz szembe, amelyet szélsőséges erők indítottak ellene - jelentette ki szombaton az arab állam elnökének szóvivője.

Musztafa Hegazi megfogalmazása szerint az államot képviselő biztonsági erők a "vallási terrorizmus" erőivel csaptak össze az utóbbi napokban. Az előbbiek ezután is "a törvény adta kereteken belül" maradó módszerekkel fognak szembeszállni az iszlamistákkal, Mohamed Murszi leváltott elnök híveivel.

A hadsereg által július 3-án elmozdított Murszi elnökségét a szóvivő "vallási fasizmusnak" nevezte, híveiről pedig azt állította, hogy a Kairóban rendezett pénteki felvonulás során válogatás nélkül lövöldöztek automata fegyverekből, számos bámészkodó halálát okozva.

Ebben a küzdelemben "vereséget fogunk mérni az erőszakra és a terrorizmusra, mégpedig nemcsak a biztonsági erők révén, de a törvény erejével, ám az emberi jogok keretein belül" - fogalmazott Hegazi. Szerinte a Muzulmán Testvériség gyűlései már nem a szólásszabadságról, hanem az erőszakra való uszításról szólnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×