eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Magyarország zászlóháborúba vonul Románia ellen"

A kisebbségi jelképhasználat körül kirobbant magyar-román vitáról közölt beszámolót a Spiegel Online német hírportál.

A Diplomáciai válság: Magyarország zászlóháborúba vonul Románia ellen című cikkében Keno Verseck kiemelte: a két uniós tagország viszonyában kialakult "mély diplomáciai válság" kiváltó oka "egy kicsinyes vita egy történelmi zászlóról". A "nacionalista hisztéria a kormányokat segíti a választási harcban" - tette hozzá.

Kifejtette: a kilencvenes évek közepe óta a két ország közötti viszony fokozatosan normalizálódott, de utóbbi időben elhidegülés indult meg, a székely zászló ügye körül pedig "az utóbbi évek legsúlyosabb konfliktusa alakult ki".

Az Orbán-kormány valamennyi magyar politikai képviselőjének tartja magát, és támogatja a határon túli magyar kisebbség radikális képviselőit. A "nacionalista paternalizmustól" szavazatokat remél a határon túli magyaroktól, akikre nagy szüksége van, mert a szociális rendszerben véghezvitt "tarvágás" miatt otthon egyre népszerűtlenebb - írta Keno Verseck.

Ugyanakkor Romániában ismét mindennapossá váltak a magyar kisebbség elleni kampányok - tette hozzá, megjegyezve, hogy a Ponta-kormány a tervezett közigazgatási reform legitimációjához is felhasználja a székelyzászló-ügyet.

A "nacionalista hisztéria" közepette egyik országban sem hallani túl sok józan hangot, és mindennek alapján "nemigen várható, hogy gyorsan véget ér a zászlóvita" - írta a Spiegel Online szerzője.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×